Hjörring kommune på besök i Sotenäs Kommun

Solen skiner och havet ligger lugnt, en fantastisk dag att välkomna danskt besök

Hjørring Kommune och Svinesundskommittén var här i förra veckan för att utbyta kunskaper och erfarenheter i vårt Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak projekt SCI (Skandinaviska Cirkulära Industriparker).

Sotenäs Kommundirektör Anna Liedholm hälsade välkomna till kommunen och delgav våra styrkor och utmaningar och symbiosutvecklaren Stina Gottlieb pratade om framtidsutsikter.

Renahav bjöd in till ett studiebesök där de välkomnades av delägare Jan Persson som höll föredrag och med entusiasm pratade om hur mycket man kan göra, hur mycket potential det finns i symbiosnätverket och att det finns mycket vi kan skapa tillsammans.

Peter Carlsson från Chalmers Industriteknik kom på besök som en brygga mellan företag och forskare. Han hade ett inspirerande föredrag bland annat om vikten av en symbios och samarbetet mellan kommun och företag, vad har vi för styrkor och gemensamma krafter, vad finns det för roller idag i kommunen, utan att behöva skapa en ny organisation. Vilka personer och organisationer kan vi involvera utefter potential, behov och intresse.

Ingrid Halvorsen Verpe från Hjørring kommune tackar för besöket –

Det jag tar med mig från besöket här i Sotenäs kommun är era erfarenheter från många års arbete. Hur viktigt det är att komma och se hur andra arbetar och har byggt upp sin symbiossamverkan – och få med sig nya perspektiv hem till sin egen verksamhet”.

Välj språk 🌐